HTML

Magyarítás - Nyelvújítás a XXI. században

A blog célja, hogy magyar szavakat, kifejezéseket keressünk a népszerű idegen (akár magyartalan) szófordulatok helyett,

Friss topikok

  • magyarito: @64lander: igazad van, szeretünk spórolni, de azért az is gyakran előfordul, hogy egy új eszköznek... (2009.12.07. 01:20) Blog helyett

Linkblog

Indulás

2009.11.30. 22:43 magyarito

Már régóta tervezem, hogy nyelvújítós blogot hozzak létre, csak eddig nem sikerült annyi időt szánni a dologra, hogy a megvalósítást is elkezdjem. Na de most...

A célom az, hogy idegen szavaknak magyar megfelelőket keressünk és találjunk. Minden blogbejegyzés egy-egy ilyen szóval foglalkozik majd, a hozzászólásokban lehet vitatkozni az alternatívákról. Korábban már volt egy hasonló kezdeményezés, azonban az meglehetősen rövid életűnek bizonyult.

Hamarosan elkészül az első "rendes" bejegyzés is, ezt pedig zárnám a XIX. századi nyelvújítás vezérének, Kazinczy Ferencnek a gondolatával: "Jót s jól! Ebben áll a nagy titok."

 

Szólj hozzá!

Címkék: első kazinczy

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaritas.blog.hu/api/trackback/id/tr461565197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása